Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@04:26:38 GMT

مجموعه شعر «ورید عشاق»روانه بازار کتاب شد

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۸۸۴۸

مجموعه شعر «ورید عشاق»روانه بازار کتاب شد

به گزارش  ایرنا، این مجموعه شامل ۱۰ شعر است که نخستین شعر در سال ۱۳۸۲ و آخرین اثر در سال ۱۳۹۹ سروده شد.

همچنین شاعر مجموعه در مقاله‌ای با عنوان سخنی با خواننده به بررسی دیدگاه و نظریه شعر نیما یوشیج پرداخته و آثار منتشر شده در ورید عشاق را تمرین و اجرای نظریه شعر پدر شعر نو فارسی خوانده است.

صفاپور در تشریح ویژگی‌های این کتاب به ایرنا گفت: شعرهای ورید عشاق گزیده‌ای از میان حدود ۱۵۰ شعر است که از سال ۱۳۸۲ به این سو نوشته ام اما هیچگاه منتشر نکردم؛ این ۱۰ شعر می‌تواند برداشتم از نظریه شعر نیما یوشیج را نمایندگی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه نیما یوشیج نظریه دقیق و کاملی از ابداع فرم تازه شعر همراه با شعرهای خود به یادگار گذاشت که جز اندکی از شاعران پس از او، اهمیت و جوهر آن را در نیافته‌اند، افزود: این دیدگاه پیشرو با گذشت بیش از هفت دهه همچنان کارکردهای شگفت‌انگیزی دارد اما شوربختانه نه تنها در عصر ما بلکه از سوی شاگردان بلافصل نیما هم چندان جدی گرفته نشد.

این نویسنده در ادامه، تاکید کرد: شاپور جورکش از معدود شارحانی است که تلاش کرد دیدگاه نیما را آن گونه که متون باقی مانده از او گواهی می‌دهد، روشن کند؛ من نیز معتقدم اثر درخشان او یعنی بوطیقای شعر نو، گام مهمی در شناسایی تئوری نیما درباره شعر فارسی است اما بر اساس مطالعه و برداشت خودم، چند مورد دیگر از آنچه نیما خواهان آن بوده و نویسنده بوطیقای شعر نو در کتابش به آنها اشاره نکرده است، به نظرات شاپور جورکش افزوده‌ام؛ ضمن آنکه شعرها نیز دربرگیرنده اجرای همه این موارد در نظریه نیما است.

صفاپور افزود: امیدوارم مطالعه و نقد این مجموعه شعر انگیزه‌ای برای گفت‌وگوهای تازه درباره جریان شعر نیما باشد.

مجموعه شعر ورید عشاق در ۷۲ صفحه با قیمت ۳۲ هزار تومان از سوی انتشارات شالگردن روانه بازار کتاب شده است.

یکی از شعرهای منتشر شده در این کتاب به این شرح است:

اورفه
یاد شاپور بنیاد

حالی بنواز اورفه‌ئوس
که ترانه
آواز بلند سکوت را
تنها بر پرده‌های چنگ تو می‌خواند.
داستانی‌ت
بی عطری از حضور جفت
بر پشت دست‌های منشعب مرگ
ـ از آوای هیس ـ
داغ می‌زند.

والس کم‌ترین نفَس تو در اتّفاق حیات
رقص هوشیارترینِ عاشق‌هاست
ـ در گلوگاه درد ـ
تا گِرد خویش
تازیانه‌ای سمج به نسوج برهاند

زخمه
تیر و سنگ
تو را کشتند
اُریدیس بازت زاد
افسوس
تو پیش از آن‌که بیل و بلوک به کار آیند
مرده بودی
با شعرها و تنهایی‌ت.

برچسب‌ها شعر نیما یوشیج کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شعر نیما یوشیج کتاب شعر نیما یوشیج کتاب نیما یوشیج شعر نیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۸۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب جدید بهناز ضرابی زاده با نام «پری خانه ما» رونمایی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «پری خانه ما» نوشته بهناز ضرابی زاده توسط انتشارات سوره مهر در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی می شود.این کتاب شامل خاطران نه خانواده شهید استان همدان است که بیش از دو شهید تقدیم انقلاب کرده اند.

مراسم رونمایی از این کتاب با حضور بهناز ضرابی زاده نویسنده کتاب و مرتضی سرهنگی نویسنده و پژوهشگر فردا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۱۸ در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی واقع در شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.

همچنین کتاب «ترانه های وطن و تبعید» پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت با حضور محمدرضا وحیدزاده نویسنده و ماجد منابی منقد و پژوهشگر در کوشک کتاب نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نقد و بررسی می شود.این مجموعه شعر با تدوین و ترجمه «موسی بیدج» در برگیرنده سروده‌هایی از نام‌آوران شعر فلسطین است که ترانه‌های خود را در وطن و در تبعید سروده‌اند. این شاعران تمام عمر خود را در بازسرایی آرمان خود و مردمشان سپری کردند.

«عزالدین المناصره»، «معین بسیسو»، «محمود درویش»، «سمیح القاسم»، «توفیق زیاد» «موسی حوامده»، «فدوی طوقان»، «احمد دخبور»، «محمدعلی شمس‌الدین» و «محمد القیسی» شاعرانی هستند که اشعارشان در این مجموعه آمده است.

این نشست با حضور علاقمندان شعر و ادبیات مقاومت، صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ از ساعت ۱۰:۳۰ در کوشک کتاب واقع در شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

کد خبر 6100224 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • ◄ انتشار یک کتاب جدید درباره قوانین و مقررات حمل و نقل و ترافیک
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • کتاب جدید بهناز ضرابی زاده با نام «پری خانه ما» رونمایی می‌شود
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • وزارت کشور دور اول انتخابات مجلس تیمی را روانه مشهد کرد